Депутатите в спор по закона за закрила на детето, внесен от

...
Депутатите в спор по закона за закрила на детето, внесен от
Коментари Харесай

Депутатите се заеха да забраняват рекламата на лекарства за смяна на пола в училище

Депутатите в спор по закона за протекция на детето, внесен от Тошко Йорданов. Мотивите за оферти законопроект, съгласно вносителите, са научно обосновани и се потвърждават от  " разнообразни проучвания на актуалната логика на психиката "  и тяхната цел е да подсигурява отбрана на най-уязвимата част от обществото - децата.

С оглед на това вносителите въвеждат текстове в Закона за протекция на детето, с които се постановат две забрани. Едната важи за територията на всички предучилищни и учебни заведения и се отнася за разпространението на разнообразни пропагандни материали и провеждането на мероприятия или образования на здравна, полова и социална тема, които не подхождат на общоприетите морално-етични норми за понятието " биологичен пол " в обществото и не са утвърдени от Министерството на образованието и науката. Другата възбрана за отнася за разпространението на осведомителни материали и мероприятия, само че към този момент свързани с пропагандиране или ранно установяване на половата еднаквост на деца различна от биологичната, както и осъществяването на медицински услуги на деца, включващи хормонална терапия или намеса, несъответстваща на биологичния им пол. Забраната важи за територията на цялата страна.

В Административно-наказателните разпореждания вносителят предвижда санкции при определяне на нарушения на посочените нагоре забрани. В Преходни и заключителни разпореждания се вкарва възбрана в Закона за здравето на директната реклама и осъществяване на медицински услуги, включващи хормонална или различен тип здравна терапия за смяна на пола измежду лица под 18 години.

Предвижда се лишаване на лиценза на доставчика на обществени услуги в Закона за обществените услуги при установени нарушавания по новите текстове от Закона за протекция на детето.

Ще има също санкции според Наказателния кодекс за системно нарушаване с отнемане от независимост до две години или пробация, и публично неодобрение, както и основаването на нов член, с който се регламентира наказването за съзнателно нарушаване на новия текст от Закона за здравето.

" Джендър идеологията е тук ", счита Георги Гьоков от Българска социалистическа партия и уточни, че би трябвало да й се противопоставим. 43% от българите се дефинират като толерантни към гей общността, само че това не означавало проповядване на джендър идеологията, съгласно него. Обществото е на наша страна, сподели Гьоков и акцентира, че борбата е тежка. Трябва всички да се обединим в името на нашите деца, настоя аленият народен представител. Тошко Йорданов е сюрпризиран, че ГЕРБ, Движение за права и свободи, ПП-ДБ мълчат по тематиката. Тази тематика няма да изчезне, безапелационен бе той.

Красимир Вълчев от ГЕРБ отбрани просветителната система, като съгласно него се спекулира с тематиката. Не трябваше този спор да става идеологически, съгласно Радомир Чолаков.

Според Тошко Йорданов въпросът е народо-психологически.

Припомняме, че през март месец такива година БСП започва подписка за осъществяване на референдум за недопускане на джендър идеологията в учебните заведения. Събирането на подписи започва в края на април и приключи със събрани 208 269 - малко над летвата, с цел да бъде препоръчан за разглеждане в Народното събрание, само че не и да бъде наложителен. Засега не е ясно инспекцията на ГРАО за действителни подписи по какъв начин е приключила, само че уредниците още тогава обявиха, че за тях е значимо, че са събудили съвестта и вниманието на жителите.

Преди Българска социалистическа партия тематиката за джендър идеологията бе дейна във Вътрешна македонска революционна организация, последните съдружни сътрудници на ГЕРБ и Бойко Борисов в постоянно държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР